Pravé české rohlíky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

voda 260 ml
olej 2 lžíce
sůl 10 g
polohrubá mouka 300 g
hladká mouka
200 g sušené droždí
2 lžičky
cukr 5 g

Kroky:

    1. Ze surovin vypracujeme těsto, necháme kynout,potom si ho rozdělíme na 10 stejných kousků a necháme dalších 10 minut kynout.
    2. Vytvarujeme rohlíky a dáme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě asi 30 – 45 minut kynout.
    3. Potřeme vajíčkem s mlékem a můžeme sypat semínky nebo hrubozrnnou solí.
    4. Pečeme na 180 stupňů do požadované barvy, zhruba 15 minut.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]