Pravé české rohlíky z Moravy recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

260 ml vlažné vody
20g oleje
10g soli
300g polohrubé mouky
200g hladké mouky
1
5 lžičky instantního droždí nebo 17
5g čerstvého droždí
5g cukru

Kroky:

    1. Ze dvou lžic vody, droždí, cukru a jedné lžíce mouky připravíme kvásek. Potom smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme jednotné těsto.
    2. Těsto necháme na teplém místě kynout 40 minut.
    3. Těsto rozdělíme na 15-16 menších kousků a přendáme je na pracovní desku, kterou si pokryjeme fólií. Každý kousek rozválíme na podlouhlou placku a jednoduše srolujeme.
    4. Rohlíčky přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme směsí rozmíchaného vajíčka a mléka.
    5. Pečeme při teplotě 150 stupňů 20 minut nebo při teplotě 200 stupňů 10-15 minut.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]