Pudinkové rohlíčky namáčené v čokoládě, které budete dělat pořád recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

220 g hladké mouky
120 g změklého másla
100 g kr cukru
1 bal. vanilkového pudinkového prášku (případně i karamelový pudinkový prášek)
2 žloutky
2 lžíce mléka
moučkový cukr
1 bal. vanilkového cukru
Čokoládu na vaření
trochu oleje

Kroky:

  1. Na posypání:

    • moučkový cukr
    • 1 bal. vanilkového cukru

    Na čokoládovou polevu:

    • Čokoládu na vaření a trochu oleje, které si rozpustíme ve vodní lázni
    1. Mouku smícháme s ostatními přísadami a vyformujeme hladké těsto. Smíchanou hmotu je lepší míchat pomocí rukou.
    2. Těsto přendáme na pracovní desku a vyformujeme do tvaru delší rolky asi 2 cm široké.
    3. Rolku nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a z nich vytvarujeme jednotlivé rohlíčky.
    4. Rohlíčky na koncích zahneme a přendáme na plech vyložený papírem.
    5. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 12 minut, nebo až rohlíčky budou na povrchu zlatavé.
    6. Ještě horké rohlíčky posypeme smíchaným moučkovým a vanilkovým cukrem.
    7. Chcete-li tmavé rohlíčky, přidejte do těsta kakaový prášek.
    8. Konce rohlíků namočte do rozpuštěné čokolády.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]