Pudinkový dort s čokoládovou polevou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 šálky cukru
4 ks vajec
1 šálek mléka
3/4 šálku rostlinného oleje
2 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilky
2 bal.vanilkový pudink
700 ml mléko
1 šálek smetany ke šlehání
2.5 šálky hladké mouky

Kroky:

    1. Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s mlékem a rostlinným olejem. Připravené těsto navrstvíme na plech s velikostí 23 x 33 cm. Plech jsme vymastili tukem a vysypali hrubou moukou (můžete použít i pečící papír). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Upečené těsto vyjmeme, druhou stranou vařečky uděláme dírky a necháme vychladnout.
    2. Klasicky si připravíme vanilkový pudink. Můžeme přidat i cukr, každý podle toho, jaký sladký koláč chce. Navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme. Necháme vychladnout.
    3. Smetanu ohřejeme na mírném ohni, ale nevaříme. Když máme smetanu ohřátou, odstavíme ji z ohně a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháním ji rozpustíme a navrstvíme na vychladlý pudink. Odložíme do chladničky a podáváme. Dobrou chuť!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]