Pusinky z dokonale sněhového pečiva perfektně drží recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 bílky
250 g kr. cukru
100 g moučkového cukru
cukrářské kapsa

Kroky:

    1. V misce si ručně smícháme bílky s krystalovým cukrem.
    2. Tuto směs přendáme do vodní lázně a mícháme metličkou, dokud necítíme, že se krystalový cukr rozpustil (směs je hustá, ale stále tekutá).
    3. Když je cukr rozpuštěný, přendáme ji do misky od mixéru a šleháme asi 7 minut. Směs zhoustne, sníh je tuhý a pevný.
    4. Nyní přichází čas na vmíchání práškového cukru – nedělejte to najednou, protože sníh zřídne a nebude držet.
    5. Cukr přimícháme po malých množstvích při nízkých otáčkách. Mělo by vám to trvat 2 minuty, takže přidávejte opravdu jen po třech.
    6. Když je cukr ve sněhu, otáčky zvýšíme a ještě 2 minuty šleháme.
    7. Pomocí cukrářského sáčku nanášíme na plech vyložený papírem libovolné tvary.
    8. Pusinky pečeme při teplotě 80 stupňů 120 minut, přičemž vždy používáme funkci ventilátor.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]