Recept na lahodný ruský perník, po kterém se jen zapráší

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 vejce
190 g másla
3 lžíce medu
1 hrnek cukru
2 lžičky jedlé sody
Hladká mouka podle potřeby
2 hrnky cukru
1. 5 l zakysané smetany

Kroky:

  1. Připravte si vodní lázeň a v něm vyšlehejte vejce s cukrem do hladké pěny.
  2. Máslo s medem si rozpustíme v menším hrnci. Tenkým proudem přiléváme hmotu z másla a medu do pěny, kterou jsme vyšlehali z vajec a cukru.
  3. Pak přidáme jedlou sodu.
  4. Odstavíme z plamene a do ještě teplé směsi přidáváme hladkou mouku. Mouky přidáváme tolik, abychom docílili měkkého těsta, se kterým se snadno pracuje.
  5. Rozdělíme ho na 4 části.
  6. Připravíme si plech na pečení, ale nevykládejte ho pečícím papírem. Na papíře si vyválíme těsto, které přeložíme i s papírem na plech a upečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  7. Těsto zapečte jen krátce. Kraje upečeného těsta můžeme začistit a odřezky rozdrtit. Můžeme je pak ještě použít navrch.
  8. Stejným způsobem upečte i ostatní pláty.
  9. Z zakysané smetany a cukru si zatím utřeme jednotnou hmotu, kterou pak budeme vrstvit mezi jednotlivé pláty těsta.
  10. Potřeme všechny upečené pláty a takto navrstvené medové řezy odložíme do lednice. Pokud možno na celou noc. Pokud projdou dostatečným chladem, jsou krásné vláčné a nevysušené.

Čokoládovo-banánový dort s pěnou

26. 06. 2024 Tomáš

Recept na lahodný čokoládovo-banánový dort s pěnou, který spojuje bohaté čokoládové aroma s osvěžujícími tóny banánů. Podrobný návod vám ukáže, […]

Duhový dort s mascarpone

28. 06. 2024 Tomáš

V tomto článku se naučíte, jak připravit barevný duhový dort s ganache z bílé čokolády a jemným krémem. Začneme přípravou […]

Nepečený karamelový cheesecake

14. 07. 2024 Tomáš

Pokud hledáte dezert, který nejen skvěle chutná, ale zároveň nevyžaduje složité pečení, nepečený karamelový cheesecake je tou pravou volbou! Tento […]