Recept na nejjemnější koláč: Každý kousek tohoto jemného dezertu se rozpouští v ústech jako sněhová vločka

Tomáš , 16. 12. 2024

Tento tvarohový dezert je úžasně lehký, svěží a jeho příprava je jednoduchá, takže ho zvládne úplně každý. Ideální volba pro rychlou sladkost k odpolední kávě nebo čaji.

Ingredience:

Korpus:
120 g hladké mouky
4 vejce
120 g cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Špetka soli
Kakao na posypání
Krém:
250 g tvarohu
120 g cukru
250 ml smetany

Kroky:

  1. Příprava korpusu: Vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli smíchejte v jiné misce. Postupně přidávejte tuto směs k vyšlehané pěně z vajec a cukru. Připravte si plech o velikosti 20×30 cm, vyložte ho pečicím papírem a lehce pomažte olejem. Pečte korpus v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10 minut.
  2. Příprava krému: Smíchejte tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem. Zvlášť vyšlehejte smetanu a poté ji přidejte k tvarohové směsi.
  3. Sestavení dezertu: Po vychladnutí korpus překrojte na polovinu. Na první plát naneste vrstvu krému, poté přiklopte druhým plátem. Zbylý krém navrstvěte na vrchní část a hezky uhlaďte nožem. Dezert nakonec posypte kakaem.

Poznámka:

Tento dezert je dokonalý pro milovníky tvarohu. Jeho jemná a osvěžující chuť vás překvapí už při prvním soustu!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]