Ingredience:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krystal
1 hrnek mléka
3 vejce
9 lžic oleje
1 sáček vanilkového cukru
1 kypřicí prášek
150 g mascarpone
3 dl smetany ke šlehání
3 polévkové lžíce práškového cukru
vanilkové aroma
práškový cukr (na posypaní
Kroky:
KRÉM
- 150 g mascarpone
- 3 dl smetany ke šlehání
- 3 polévkové lžíce práškového cukru
- vanilkové aroma
- práškový cukr (na posypaní
- Na těsto smíchejte všechny suroviny dohromady. Vymíchejte dohladka.
- Můžete nalít do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou.
- Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.
- Po vychladnutí podélně rozřízněte.
- Připravte krém: vyšlehejte smetanu.
- Mascarpone smíchejte s práškovým cukrem, vanilkou a pak přidejte vyšlehanou smetanu.
- Navrstvěte krém na spodní část koláče a přiklopte vrchní částí.
- Zasypte práškovým cukrem.