Ingredience:
Těsto (1 šálek = 200 ml):
1 vejce,
1 šálek kr cukru,
1 šálek mletých ořechů,
1 šálek mléka,
½ šálku oleje,
1 šálek polohrubé mouky,
1 balení prášku do pečiva,
1 balení vanilkového cukru.
náplň:
2 balení vanilkového pudingu,
600 ml mléka,
5 lžic cukru,
150 g másla.
Na vrch:
šlehačka
Kroky:
- Všechny přísady smícháme v misce - nejdříve promíchat vejce s cukrem, pak přidat tekuté a nakonec sypké přísady. (Poznámka: Pro ty, kteří upřednostňují méně cukru na sladké, jednoduše snižte množství cukru)
- Připravíme plech o rozměrech 20 x 30 cm, vymažeme olejem a nalijeme těsto. Těsto pečeme na 180 minut v předehřáté troubě po dobu 25 minut. Těsto se vyjme z trouby a ochladí se.
- Připravíme krém: smícháme mléko s cukrem a pudinkových práškem a pak klasicky uvaříme hustý pudink. Nechce se vám vám vařit? Nevadí - vyměňte klasický pudink za pudink bez vaření. Máslo našleháme a vmícháme do ochlazeného pudinku (v případě pudingu bez vaření můžeme vmíchat hned). Na vrch, můžete natřít šlehačku, případně jen posypte ořechy.