Semínkový domácí chléb bez mouky podle babičky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 bílky
4 žloutky
100 ml vody
90 g vlašských ořechů
90 g lněných semínek
90 g slunečnicových semínek
90 g sezamových semínek
90 g dýňových semínek
špetka soli
½ čajové lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva

Kroky:

    1. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh.
    2. Semínka a ořechy umelte na jemný prášek, přidejte vodu, žloutky, sodu, sníh a pomalu vymíchejte jednotné těsto.
    3. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy, vložte do trouby vyhřáté na 180 ℃ a pečte asi 50 minut (dle výkonu vašeho spotřebiče).
    4. Po vychladnutí můžete podávat.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]