Skořicová mňamka koláč Almoyshavena recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 ml vody
50 g másla
50 ml slunečnicového oleje
130 g hladké mouky
3 lžíce cukru
3 lžíce mleté skořice
špetka soli

Kroky:

    1. Do hrnce vlijeme vodu, olej a přidáme máslo. Vše necháme vařit a když se všechny ingredience spojí, stáhneme z ohně.
    2. Přidáme mouku a sůl – všechno pečlivě smícháme.
    3. Přidáme vejce – mícháme, aby se všechny ingredience spojily.
    4. Na plech dáme pečící papír, který potřeme olejem. Papír potřeme těstem.
    5. Těsto posypeme cukrem a skořicí. Pečeme při 170-180°C přibližně 20 minut.
    6. Výsledek

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]