Slavnostní malinová roláda s mascarpone pouze z 5 bílků recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

5 vaječných bílků
250 gramů mascarpone
1 šlehačka
100 gramů klasického cukru
250 gramů práškového cukru
1 polívková lžíce citrónové šťavy
lupínky z mandlí
čerstvé maliny

Kroky:

  1. Nejprve si oddělíme bílky z vajíček
  2. Bílky si dáme do vyšší misky a žloutky odložíme stranou
  3. Můžeme je později použít například do praženice
  4. Bílky začneme vyšlehávat mixérem a pomalu po částech přidáváme citrónovou šťávu a cukr
  5. Vyšleháme hustou a lesklou hmotu
  6. Na plech vyložíme pečící papír a rovnoměrně pomažeme bílky
  7. Posypeme mandlemi a pečeme v troubě 25 minut při teplotě 180 stupňů
  8. Upečené bílky necháme vychladnout
  9. Mezitím si připravíme krém z mascaropone
  10. Vyšleháme si šlehačku spolu s cukrem a mascarpone
  11. Krém následně naneseme na upečené bílky
  12. Krém vyskládáme pár malinami a pomalu začneme rolovat roládu pomocí papíru
  13. Po umotání rolády ji vcelku dáme vychladnout do ledničky alespoň na 2 hodiny
  14. Před podáváním ji můžeme ještě ozdobit malinami, lístky máty nebo jiným ovocem

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]