Šlehačková bábovka, nejrychlejší a nechutnější recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 vejce
250 g moučkového cukru
1 bal. vanilkového cukru
250 ml smetany na šlehání
250 g polohrubé mouky
1 bal. prášku do pečiva
1 lžíci kakaa

Kroky:

    1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme smetanu, vanilkový cukr a nakonec mouku spolu s práškem do pečiva.
    2. Vymícháme jednotné hladké těsto. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
    3. Do formy navrstvíme ½ těsta a do zbylého vmícháme kakao. Tmavé těsto navrstvíme na světlé a vyložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů 35 minut.
    4. Necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a můžeme přelít čokoládovou polevou – já rozpustila čokoládu na vaření spolu s olejem a přelila přes bábovku.
    5. Případně ji můžete jen posypat práškovým cukrem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]