Šlehačkové jednohubky na svátky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

350 g hladké mouky
1 heru
1 bal. šlehačky 30% (200ml)
Na posypání: Práškový cukr s vanilkovým na obalení

Kroky:

    1. Všechny přísady smícháme a vypracujeme jednotnou hladké těsto, které necháme odležet 45-60 minut. Potom těsto přendáme na pracovní desku a vyválíme na tenčí plát. Z těsta můžeme vykrajovat různé tvary, případně můžeme těsto semlít v mlýnku a vytvářet různorodé tvary. Můžete ale formovat i obyčejné rohlíčky. Pečeme při teplotě 150 stupňů, dokud není na povrchu zlatavé.
    2. Po upečení můžeme vyválet ve směsi moučkového a vanilkového cukru, případně můžeme přidat cukr i cesta, v takovém případě však přidejte více šlehačky.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]