Ingredience:
260 g máslových sušenek
1 l mléka
2 vejce
2 pudinkové práškové Zlatý klas
3 lžíce hl. mouky
1 vanilkový cukr
7 lžičky cukru (případně dle chuti)
2 bal. smetany na šlehání + ztužovač
Kroky:
- Na plech uložíme vrstvu sušenek . V 700 ml mléka rozmícháme vanilkový cukr a 5 lžic cukru, dáme na plamen a pomalu zahříváme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Ve zbylém mléce rozmícháme 2 žloutky, pudinkové prášky a přidáme do hrnce. Za stálého míchání na mírném plameni uvaříme hustý pudink.
- 2 bílky ušleháme s 2 lžícemi cukru až do tuhého sněhu a následně jemně přimícháme do horké směsi. Takto připravený krém navrstvíme na sušenky. Když krém vychladne, navrstvíme na vrch šlehačku (vyšleháme smetanu se ztužovačem) a přikryjeme sušenkami. Podáváme vychlazené.