Sněhová bomba z tvarohu, zakysané smetany a mandarinek bez sušenek a piškotů recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

700 g zakysané smetany
400 g tvarohu (jemného)
250 g cukru
100 ml vody
30 g želatiny v prášku
4 Mandarinky
20 g másla
10 g vanilkového cukru

Kroky:

  1. Namočte želatinu do studené vody a promíchejte
  2. Očistěte mandarinky, oddělte měsíčky a odstraňte bílé části
  3. Dejte máslo do horké pánve, počkejte, přidejte měsíčky mandarinek, 1,5 lžičky cukru a opatrně promíchejte dřevěnou vařečkou. Nechte roztát cukr a dál nechte na pánvi 2 minuty.
  4. Karamelizované mandarinky přeložte na talíř a nechte vychladnout.
  5. Do misky dejte tvaroh, vanilkový cukr, 5 lžic zakysané smetany, polovinu zbývajícího cukru a důkladně promíchejte ručním šlehačem
  6. Zbývající smetanou a cukr dejte do samostatné mísy a vyšlehejte s mixérem
  7. Přidejte tvarohovou směs
  8. Pomalu přilijte do směsi želatinu a promíchejte
  9. Přidejte mandarinky a znovu zamíchejte
  10. Nalijte hmotu do formy
  11. Formu zakryjte fólií
  12. Nechte vychladit v ledničce
  13. Po dvou hodinách dejte formu do horké vody na 15 sekund, poté obraťte a vyklopte.
  14. Posypte kokosem a ozdobte plátky mandarinky

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]