Španělský křupavý a sladký skořicový koláč hotový za 20 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 ml vody
50 g másla
50 g rostlinného oleje
130 g mouky
špetka soli
3 vejce
5 lžiček cukru
mletá skořice

Kroky:

    1. Postup je zcela jednoduchý a zvládnou ho i nezkušené kuchařky.
    2. Do hrnce dáme vařit vodu, rostlinný olej a přidáme máslo
    3. Když se nám máslo rozpustí oheň pod ním vypneme. Potom do něj přidáme mouku a sůl a následně ze směsi vypracujeme těsto.
    4. Přidáme do nich vejce.
    5. Na plech přidáme pečící papír a do něj dáme naše těsto.
    6. Pozor! nezapomeňte těsto posypat skořicí a krystalovým cukrem. Díky těmto ingrediencím si získá skvělou chuť
    7. Tento skvělý koláč pečeme na 170 – 180 stupňů asi 20 minut
    8. Pak koláč vyjmeme a můžeme ho jíst. Doporučujeme ho podávat s mlékem nebo kakaem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]