Super měkké perníčky, které můžete jíst hned recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

650 g hladké mouky

100 g moučkového cukru
50 g másla
150 g tekutého medu
6-7 lžic mléka
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky perníkového koření
4 žloutky + 1 na potření

Kroky:

  1. Pokud perníčky zdobíte sladkou polevou, bohatě stačí 100 g cukru, v originál receptu je až 200 g, ale to se mi zdálo příliš mnoho. každopádně to nechávám na vaší chuti.
  2. Do mísy dáme mouku, prosátý cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drolí, přidejte ještě trošku mléka. Nemusí se dávat do chladničky odležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm silný plát a vykrajovat tvary. Pokud chcete, můžete perníčky ozdobit například kouskem vlašského ořechu.
  3. Pečeme na 170 ° C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaný s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]