Tento fantastický recept na zapečený chlebíček jsem našla nedávno a když jsem ho vyzkoušela, žádnou jinou slanou pochoutku už nepřipravuji

Tomáš , 16. 12. 2024

Tento fantastický recept na zapečený chlebíček je ideální slanou pochoutkou na rodinné oslavy, narozeniny nebo svátky. Je rychlý, jednoduchý a potřebujete pouze několik surovin, které pravděpodobně máte doma. Jakmile ho jednou připravíte, vaše rodina si ho zamiluje!

Ingredience:

3 hlavy většího česneku
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/2 hrnku změklého másla
1 chléb (bílý nebo černý, podle vaší volby)
1 hrnek nastrouhaného sýra
2 polévkové lžíce nasekané petrželky
Špetka soli (na dochucení)

Kroky:

  1. 1. Příprava surovin: Nejprve vyndejte máslo z chladničky, aby změklo při pokojové teplotě. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. 2. Pečení česneku: Očistěte česnek a z vrchní strany kousek odřízněte, aby byly vidět jednotlivé stroužky. Na plech položte alobal, který potřete olivovým olejem, a na něj pokládejte česnek. Pečte přibližně 50 minut při 170 °C. Česnek se upečením změkne a získá jinou, vynikající chuť.
  3. 3. Příprava směsi: Po upečení nechte česnek vychladnout. Poté česnek oloupejte, nadrobno pokrájejte a smíchejte ho s nastrouhaným sýrem, máslem a nasekanou petrželkou. Pokud je potřeba, dochuťte špetkou soli.
  4. 4. Příprava chleba: Chléb nakrájejte na plátky a každý kousek potřete připravenou směsí.
  5. 5. Pečení chlebíčku: Připravený chléb pokládejte na vymazaný plech a pečte 3-4 minuty při 240 °C. Pokud máte funkci gril, použijte ji, chléb se lépe propeče a získá lahodnou chuť.

Poznámka:

Zdravotní výhody česneku:

Česnek je bohatý na vitamíny A, B1, B2 a C, které jsou důležité pro naše zdraví. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky a může pomoci s prevencí srdečních onemocnění a rakoviny. Nezapomínejte zařadit česnek do svého jídelníčku a využívat jeho přínosů pro zdraví.

Zapečený chlebíček s česnekem a sýrem je skvělou volbou na občerstvení pro hosty nebo jako rychlá večeře. Určitě vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si jeho fantastickou chuť!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]