Těsto bez vajec: recept použitelný na pizzu i pečivo a koláče

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 hrnek (250ml) bílého jogurtu
½ (125ml) šálku oleje
10 g sušeného droždí
1 lžičku soli
1 lžíci cukru
3 (3x 250ml) hladké mouky

Kroky:

    1. Jogurt smícháme s olejem, přidáme sůl, cukr, a postupně i mouku s droždím.
    2. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě odpočívat 30 minut.
    3. Těsto by mělo mít vláčnou strukturu a bude se s ním dobře pracovat.
    4. Naplníme libovolnou náplní, nebo pečeme jako pizzu s oblíbenou oblohou.
    5. Pečeme při teplotě 200 stupňů dozlatova.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]