Třešňový koláč s rychlou přípravou Recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

600g vypeckovaných třešní
30g rozpuštěného másla
4 vajíčka
250ml mléka
100g mouky
100g cukru
½ polévkové lžíce vanilkového extraktu
špetka soli

Kroky:

    1. Vypeckované třešně položte do předem vymazané formy máslem a posypané 2 polévkovými lžícemi cukru, kterým pokryjte celou formu.
    2. Smíchejte všechny zbývající ingredience a nalijte na třešně.
    3. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupních přibližně 40 až 45 minut, dokud koláček nenabude zlatavou barvu.

Poznámka:

Pokud nemáte po ruce třešně, můžete je nahradit malinami, meruňkami, borůvkami nebo jiným ovocem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]