Tvarohovo-skořicové křehoučké koláčky z nejjednodušího tvarohového těsta recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 g hladká mouka
250 g máslo
250 g tvaroh
1 bal. vanilkový cukr
Práškový cukr na posypání

Náplň:
tvaroh s rozinkami
povidla
plátky jablek

Kroky:

  1. Na plochu, kde budeme tvořit těsto nasypeme mouku, přidáme vanilkový cukr a máslo pokojové teploty nakrájené na kostky
  2. Nakonec do těsta přidáme i tvaroh
  3. Vypracujeme jednotné a hladké těsto.
  4. Těsto zabalíme do fólie a vložíme na 30 minut do ledničky
  5. Těsto vyválíme na hrubší plát, ze kterého pomocí poháru vykrajujeme kolečka
  6. Kolečka složíme na polovinu a pak ještě jednou na polovinu
  7. Obalíme v skořicovém cukru
  8. Pokládáme na plech
  9. Ostatní naplňte tím, na co máte chuť
  10. Pečte 20-25 minut na 200 stupňů

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]