Tvarohový strouhaný koláč recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

300 g polohrubé mouky
150 g práškového cukru
250 g másla
1 kypřicího prášku
1 žloutek
4 lžíce kakaa
700 g tvarohu
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
4 bílky

Kroky:

  1. Smíchejte mouku, cukr, máslo, prášek do pečiva, 3 žloutky a kakao pro vytvoření těsta na koláč.
  2. Až dostanete hladké těsto, rozdělte ho na polovinu, každou zabalte do alobalu a dejte na 30 minut do mrazničky.
  3. Tvaroh rozmrvte prsty, přidejte 150 g práškového cukru, žloutek a vanilkový cukr. Můžete přidat i citronovou kůru.
  4. Ušlehejte sníh a smíchejte s tvarohem.
  5. Do formy na pečení položíme pečicí papír.
  6. Vyndejte z mrazničky 1 polovinu těsta a jednoduše strouhejte pomocí struhadla na sýr.
  7. Spodní vrstvu ve formě uhlaďte dlaní.
  8. Na tuto vrstvu dejte celou tvarohovou směs – strouhejte druhou polovinu těsta.
  9. Pečte koláč asi 30 minut při 180°C. Dobrou chuť!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]