Univerzální domácí těsto na koláče, buchty i moučníky hotové za 30 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 bílý jogurt
0
5 šálku oleje
Kostka droždí
Lžička soli
Cukr podle chuti (např. šálek)
3 šálky mouky

Kroky:

    1. Jogurt smíchejte s olejem.
    2. Prohřejte v mikrovlnce a přidej sůl a cukr.
    3. Do mouky rozdrolte droždí.
    4. Nyní přilejte do mouky teplou jogurtovou směs.
    5. Vymíchejte hladké těsto.
    6. Dejte na 30 minut kynout na teplé místo.
    7. Nyní vyválejte do potřebného tvaru a do libovolné tloušťky.
    8. Pečte při teplotě 180-200 stupňů do zlatohnědé barvy.
    9. Zkoušejte špejlí.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]