Úžasná bábovka s tvarohem, smetanou a salkem bez cukru recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 g jemného tvarohu
200 g zakysané smetany (což nejvyšší obsah tuku)
1 plechovka konzervovaného ananasu
0,5 litru ananasové šťávy
25 g želatiny v prášku
polovina plechovky kondenzovaného mléka
vanilky a rozinky – podle chuti

Kroky:

  1. Namočte želatinu do ananasové šťávy, dokud nebobtná.
  2. Když nabobtná, rozpusťte ji při nízkém teple, ale nepřivádějte do varu.
  3. Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, kondenzovaným mlékem a vanilkou, potom vyšleháme.
  4. Přidejte vychlazenou želatinu a ananas, nakrájený na kostičky.
  5. Navrstvěte buď do jedné větší formy, nebo do menších.
  6. Dejte bábovku na několik hodin do chladničky, dokud neztuhne.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]