Úžasné bramborové rohlíčky plněné sýrem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 g brambor
100 g hladké mouky (podle potřeby i trošku více)
trošku soli
3 polévkové lžíce strouhaného sýra (Parmazán)
tvrdý sýr na nádivku (dle chuti)
olej na smažení

Kroky:

    1. Nejprve si připravíme brambory, které oloupeme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.
    2. Po uvaření scedíme všechnu vodu a brambory rozmačkáme na jemnou masu. Necháme je vychladnout až na pokojovou teplotu, aby se nám s nimi lépe pracovalo.
    3. Pak k nim vysypeme hladkou mouku s trochou soli a také přidáme nastrouhaný parmezán.
    4. Vše důkladně promícháme až vytvoříme jednotnou hmotu. Pokud se nám masa zdá řídká a nepracuje se s ní dobře, přidáme ještě menší množství mouky.
    5. Pak si připravíme pracovní desku, kterou posypeme trochou mouky a vyválíme na ní těsto do tvaru kruhu.
    6. To následně krájíme na pravidelné trojúhelníky, podobně jako pizzu. Na konec každého kousku nasypeme trošku nastrouhaného tvrdého sýra. Plátek bramborového těsta pak srolujeme.
    7. Jednotlivé rohlíčky pak pokládáme na pánev s rozehřátým olejem a smažíme do zlatova.
    8. Sýrové rohlíky následně pokládáme na papírové ubrousky, které odsají přebytečný olej.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]