Ingredience:
4-5 středně velkých jablek umytých a nakrájených na plátky
½ šálku kr. cukru – případně méně podle sladkosti jablek (objem šálku 250 ml)
1 kelímek bílého jogurtu
½ bal. prášku do pečiva
2 vejce 1
½ šálku polohrubé mouky
Zavařené třešně (volitelné) případně rozinky
1 bal. vanilkového cukru
Kroky:
- V misce ušleháme vejce s oběma druhy cukru do pěny.
-
Do této směsi vmícháme i mouku spolu s práškem do pečiva a nakonec i jogurt.
-
Vymícháme jednotné hladké těsto.
-
Připravíme si kulatou dortovou formu (průměr 24 cm) vymaštěnou máslem a vysypanou moukou.
-
Do formy nalijeme polovinu těsta a uložíme na něj plátky jablek a scezené třešně.
-
Nalijeme druhou polovinu těsta a vložíme do vyhřáté trouby při teplotě 180 stupňů asi půl hodinky.