Vinné cukroví recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 Hera (může být i máslo)
25 dkg hladké mouky
5 polévkových lžic bílého vína
1 žloutek

Kroky:

    1. Mouku prosejte do mísy, udělejte důlek a uložte do něj žloutek.
    2. Přidejte špetku soli, změklý nakrájený tuk, víno a všechny suroviny zpracujte do hladkého těsta.
    3. Těsto nechejte v lednici jeden den odpočinout.
    4. Druhý den vyválejte plát silný asi 2 mm, ze kterého vykrájejte požadované tvary. 
    5. Přeneste je na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 160 až 180°C cca 10 minut do růžova, záleží na výkonu vaší trouby.
    6. Horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
    7. Dobrou chuť.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]