Ingredience:
350 g mouka hladká
250 ml mléko
21 g droždí
30 g máslo
1 čl. cukr
1 čl. sůl
1 – 2 PL mléko k potření
sůl mořská hrubozrnná
semínka lněná
Kroky:
- Nejprve si připravíme kvásek z půlky kostky droždí, 1 čl. cukru a 1 čl. mouky.
- Přilijeme také trochu vlažného mléka (zbytek půjde do těsta). Droždí s moukou a cukrem promícháme.
- Misku položíme na teplý radiátor.
- Vykynutý kvásek přidáme do prosáté mouky s 1 čl. soli. Já jsem místo másla dala moji domácí vepřové sádlo – 30 gramů. Vypracujeme jednotné těsto.
- Hned po vymíchání těsto přendáme na podložku.
- Na pomoučněné podložce těsto rozdělíme na jednotlivé díly. Z každého dílu vyformujeme kulku .
- Každý kousek těsta vyválíme co nejtenčí do trojúhelníku. Těsto srolujeme do rohlíku.
- Rohlíky jsem ukládala na plech vystlaný pečícím papírem.
- Na plechu jsem je natřela mlékem, posypala hrubozrnnou mořskou solí a lněnými semínky.
- Troubu jsem vyhřála na 200 stupňů. Do trouby jsem vložila nerezovou misku s vodou, kvůli páře.
- Takto pečeme 20 minut a je hotovo
Poznámka:
Výborné domácí rohlíky, které umíte rychle připravit kdykoli na ně dostanete chuť.
Jsou fantasticky chutné a tak rychlé, že vám už ani nenapadne kupovat je v obchodě!