Výborné Mini koláčky! nekynuté a na jazýčku se rozplývající recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

140g másla
140g sádla
420g hladká mouka
50g droždí
15pl vlažného mléka
2ks žloutek
2pl cukru

Kroky:

  1. Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě.
  2. Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko.
  3. Cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek.
  4. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
  5. Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti.
  6. Je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová – prostě takovou jakou máte rádi.
  7. Pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů, ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
  8. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Dobrou chuť!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]