Ingredience:
400ml teplé vody
2čaj.lžičky cukru
22g čerstvého nebo pytlík suchého droždí (Já dávám suchý)- zamíchat a odstavit.
A teď do větší mísy:
250gr žitné nebo chlebové mouky
250gr hl.mouky
1-2 lžičky soli
1-2pol.lžíce ml.kmínu
2lžíce octa.
Poznámka:
- Vše dohromady zamíchat i s kváskem a nechat asi 1hod.kynout.
- Na vál trochu posypat a těsto vyškrábat a chvilku překládat z venku do vnitřního prostoru,až se to nebude lepit.
- Pak dát na plech s papírem nebo do formy,,jako já” a znova asi 1hod.nechat kynout.
- Už jenom rozpálit troubu na 210° a nechat to tam 15 min.a potom snížit teplotu na 170° a mít to tam 35min. A ještě, na spodek trouby kastrůlek s horkou vodou.
- Tak dobrou chuť VŠEM
Recept nám zaslal p. Stanislav Mothejzík.
Děkujeme 😍