Výborný podomácku udělaný křupavý chleba za pár korun a mnohem lepší než z obchodu.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400ml teplé vody
2čaj.lžičky cukru
22g čerstvého nebo pytlík suchého droždí (Já dávám suchý)- zamíchat a odstavit.

A teď do větší mísy:
250gr žitné nebo chlebové mouky
250gr hl.mouky
1-2 lžičky soli
1-2pol.lžíce ml.kmínu
2lžíce octa.

Poznámka:

  • Vše dohromady zamíchat i s kváskem a nechat asi 1hod.kynout.
  • Na vál trochu posypat a těsto vyškrábat a chvilku překládat z venku do vnitřního prostoru,až se to nebude lepit.
  • Pak dát na plech s papírem nebo do formy,,jako já” a znova asi 1hod.nechat kynout.
  • Už jenom rozpálit troubu na 210° a nechat to tam 15 min.a potom snížit teplotu na 170° a mít to tam 35min. A ještě, na spodek trouby kastrůlek s horkou vodou.
  • Tak dobrou chuť VŠEM 

Recept nám zaslal p. Stanislav Mothejzík.

Děkujeme 😍

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]