Ingredience:
na polevu
150 gramů kvalitní hořké čokolády
150 ml smetany
50 gramů másla
Kroky:
- V hrnci si smíchejte kondenzované mléko a smetanu a přidejte čokoládu.
- Míchejte dokud se čokoláda dokonale neroztaje a nevznikne vám konzistentní hmota.
- Když začne směs vřít, odstavte ji z plamene a nalámejte dovnitř máslové sušenky.
- Připravte si kruhovou dortovou formu a na spodek přidejte sušenky smíchané s čokoládovou hmotou.
- Pomocí lžíce urovnejte povrch a celé to dobře zatlačte.
- Abyste vytvořili pěnu, resp. krém, smíchejte v hrnci smetanu s pudinkem a postupujte jako při přípravě klasického pudinku.
- Kondenzované mléko přidejte až na závěr.
- Pudinkovou hmotu přidejte na vrstvu sušenek s čokoládou a také uhlaďte.
- Formu vložte na hodinu do mrazničky.
- Zatím si můžete připravit polevu.
- Čokoládu, máslo a smetanu smíchejte v hrnci na mírném plameni a celou hmotu nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Po hodině vyjměte formu z mrazáku a na vrch nalijte čokoládovou polevu.
- Dort umístěte do lednice, kde ji nechte odstát další hodinu, případně i déle.