Vynikající čokoládový dort bez mouky, vajíček a pečení recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

na polevu
150 gramů kvalitní hořké čokolády
150 ml smetany
50 gramů másla

Kroky:

    1. V hrnci si smíchejte kondenzované mléko a smetanu a přidejte čokoládu.
    2. Míchejte dokud se čokoláda dokonale neroztaje a nevznikne vám konzistentní hmota.
    3. Když začne směs vřít, odstavte ji z plamene a nalámejte dovnitř máslové sušenky.
    4. Připravte si kruhovou dortovou formu a na spodek přidejte sušenky smíchané s čokoládovou hmotou.
    5. Pomocí lžíce urovnejte povrch a celé to dobře zatlačte.
    6. Abyste vytvořili pěnu, resp. krém, smíchejte v hrnci smetanu s pudinkem a postupujte jako při přípravě klasického pudinku.
    7. Kondenzované mléko přidejte až na závěr.
    8. Pudinkovou hmotu přidejte na vrstvu sušenek s čokoládou a také uhlaďte.
    9. Formu vložte na hodinu do mrazničky.
    10. Zatím si můžete připravit polevu.
    11. Čokoládu, máslo a smetanu smíchejte v hrnci na mírném plameni a celou hmotu nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
    12. Po hodině vyjměte formu z mrazáku a na vrch nalijte čokoládovou polevu.
    13. Dort umístěte do lednice, kde ji nechte odstát další hodinu, případně i déle.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]