Vynikající šlehačková bábovka úžasně jemná, vláčná a nadýchaná recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 ml smetany na šlehání
250 g krystalového cukru
3 vejce
300 g hladké mouky
1 bal. prášku do pečiva
2 lžíce kakaa

Kroky:

  1. Vejce rozmícháme se smetanou. Do této směsi přidáme mouku, cukr a prášek do pečiva.
  2. Připravíme si bábovkovou formu, kterou vymažeme a vysypeme moukou.
  3. Do formy nalijeme 2/3 těsta. Potom do zbylého těsta vmícháme kakao a nalijme na světlé těsto. Pomocí špejle můžeme vytvořit z obou barev spirálovitý vzor, bábovka bude ještě krásnější.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 150-160 stupňů, dokud bábovka není na povrchu zlatavá.

Poznámka:

Bábovku můžeme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]