Ingredience:
250 ml kefíru
1 vejce
400 - 450 g hladké mouky
1 PL cukru
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
Kroky:
- Do mísy si nalijeme kefír, přidáme cukr, sůl a jedlou sodu.
- Promícháme metličkou, přidáme vajíčko a olej. Prosejeme si mouku, smícháme ji s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto si nakrájíme na menší, přibližně stejné kousky, vyformujeme kuličky a pak z nich vyválíme placky o tloušťce asi 5 - 6 mm. Uprostřed uděláme ostrým nožem krátký zářez.
- Placky vložíme do rozpáleného oleje, kde se během pár vteřin krásně nafouknou. Smažíme do zlatova, potom poklademe na papírové utěrky a necháme vsáknout přebytečnou mastnotu.
Poznámka:
Langoše jsou nadýchané, jemné a velmi chutné.
Přejeme dobrou chuť!