Vynikající smažené langoše bez droždí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 ml kefíru
1 vejce
400 - 450 g hladké mouky
1 PL cukru
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli

Kroky:

  1. Do mísy si nalijeme kefír, přidáme cukr, sůl a jedlou sodu.
  2. Promícháme metličkou, přidáme vajíčko a olej. Prosejeme si mouku, smícháme ji s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto si nakrájíme na menší, přibližně stejné kousky, vyformujeme kuličky a pak z nich vyválíme placky o tloušťce asi 5 - 6 mm. Uprostřed uděláme ostrým nožem krátký zářez.
  4. Placky vložíme do rozpáleného oleje, kde se během pár vteřin krásně nafouknou. Smažíme do zlatova, potom poklademe na papírové utěrky a necháme vsáknout přebytečnou mastnotu.

Poznámka:

Langoše jsou nadýchané, jemné a velmi chutné.

Přejeme dobrou chuť!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]