Vynikající švédské placky z ovesných vloček, skvěle nahradí chleba, recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

130 g ovesných vloček
2 lžičky soli
1 lžíci medu
15 g másla
Vařící vodu – 600 g
50 g čerstvých kvasnic
650 g hladké mouky

Kroky:

    1. Do misky si dáme vločky, máslo a med, sůl, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout na 37 stupňů. Potom přidáme kvasnice a mouku.
    2. Vše dobře vymícháme pomocí ručního šlehače.


    3. Těsto necháme na teplém místě vykynout, mělo by se zvětšit 2-3 krát.
    4. Těsto pak rozdělíme na pomoučeném vále na bochánky (asi 12 kusů) a každý rozválíme na placku o tloušťce cca 0,5 cm.
    5. Propícháme vidličkou a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
    6. Necháme ještě 30 minut odstát a potom pečeme 6-9 minut v troubě vyhřáté na 250 stupňů.
    7. Dají se péct i na pánvi s hlubším dnem (pánev musí být suchá a dobře rozehřátá).

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]