Vynikající tradiční skořicový koláč ze Španělska recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 ml vody
50 g másla
50 g rostlinného oleje
130 g mouky
špetku soli
3 vejce
5 lžic cukru
mletou skořici

Kroky:

    1. Připravíme si hrnec, do kterého dáme vařit vodu, přidáme máslo a rostlinný olej.
    2. Když se nám máslo rozpustí, hrnec odstavíme. Přidáme mouku se solí a vypracujeme těsto.
    3. Do těsta postupně přidáváme vejce.
    4. Takto připravené těsto dáme na plech vyložený papírem na pečení.
    5. Těsto posypeme krystalový cukrem a skořicí. Skořice dodá koláči neodolatelnou vůni a fantastickou chuť.
    6. Pečeme při teplotě 170 – 180 ° C asi 20 minut do zlatova.
    7. Upečený koláč vytáhneme z trouby a můžeme ihned podávat. Doporučujeme jíst koláč s mlékem, kávou nebo kakaem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]