Zázračný domácí chleba bez mísení hrnkový recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 sklenice hladké mouky 650g
1,5 sklenice vlažné vody
1/2 lžičky sušeného droždí
drcený kmín nebo jiná semínka

Kroky:

  1. Všechny suché suroviny promícháme
  2. Přidáme vodu a znovu zamícháme
  3. Zakryjeme fólií a necháme kynout 12 hodin
  4. Troubu necháme rozehřát na 230 stupňů a vložíme dovnitř litinový hrnec vyhřát
  5. Do horkého hrnce nebo pekáče opatrně přendáme nakynuté těsto na papíře na pečení
  6. Zakryjeme a pečeme 30 minut
  7. Odkryjeme a pečeme dalších 20 minut
  8. Vyklopíme a trocha potřeme studenou vodou

Poznámka:

Není třeba se bát, pokud je těsto tekutější, chlebíček se krásně upeče i tak, dokonce podle mě je ještě lepší.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]