Ingredience:
130 ml mléka
100 g mascarpone
100 g másla
8 ks žloutků
60 gramů hl. mouky
60 gramů kukuřičného škrobu
13 ks bílků
130 gramů cukru
Kroky:
- V misce smícháme smetanový sýr a máslo, přidáme do mléka.
- Všechny přísady musí být pokojové teplotě.
- Při pomalém zahřívání stále mícháme.
- Postupně, jedno po druhém vmícháme žloutky. Utřeme homogenní konzistenci.
- Potom přimícháme mouku a škrob.
- Bílky vyšleháme s cukrem až do pevného sněhu, pak po malých porcích vmícháme ho žloutkové hmoty.
- Formu na pečení vyložíme pečícím papírem, na plech navrstvíme těsto a pak vložíme do většího plechu s vroucí vodou.
- Vložte do předehřáté trouby na 160 stupňů po dobu 25 minut, pak snižte teplotu na 140 stupňů a pečte dalších 30 minut. Během pečení je přísně zakázáno otevírat dvířka trouby, protože koláč může spadnout.
- Nechte dezert vychladnout v troubě a pak nechte v lednici po dobu 4 – 5 hodin
- Ujišťujeme vás, že z takového dezertu budete potěšeni.