Zázračný péřový koláč vypadá jako obyčejný piškot, ale chutná skvěle recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

130 ml mléka
100 g mascarpone
100 g másla
8 ks žloutků
60 gramů hl. mouky
60 gramů kukuřičného škrobu
13 ks bílků
130 gramů cukru

Kroky:

    1. V misce smícháme smetanový sýr a máslo, přidáme do mléka.
    2.  Všechny přísady musí být pokojové teplotě.
    3. Při pomalém zahřívání stále mícháme.
    4. Postupně, jedno po druhém vmícháme žloutky. Utřeme homogenní konzistenci.
    5. Potom přimícháme mouku a škrob.

    6. Bílky vyšleháme s cukrem až do pevného sněhu, pak po malých porcích vmícháme ho žloutkové hmoty.
    7. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem, na plech navrstvíme těsto a pak vložíme do většího plechu s vroucí vodou.
    8. Vložte do předehřáté trouby na 160 stupňů po dobu 25 minut, pak snižte teplotu na 140 stupňů a pečte dalších 30 minut. Během pečení je přísně zakázáno otevírat dvířka trouby, protože koláč může spadnout.
    9. Nechte dezert vychladnout v troubě a pak nechte v lednici po dobu 4 – 5 hodin
    10. Ujišťujeme vás, že z takového dezertu budete potěšeni.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]