10- minutové bramborové knedlíky bez mouky a vajec stokrát lepší, než těsto z mouky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

uvařené brambory
Škrob – bramborový (já si kupuji v Polsku tam mají ve větších baleních)
sůl jen do vody – ne do těsta

Kroky:

  1. Na mírném ohni přivedeme k varu osolenou vodu.
  2. Najemno nastrouhejte již uvařené brambory, které posypeme škrobem.
  3. Promícháme a postupně vytvoříme kompaktní těsto.
  4. Dle potřeby přisypejte škrob.
  5. Ze vzniklého těsta vytvořte malé kuličky menší než tenisákky a ihned házejte do vroucí vody.
  6. knedlíky nechte vařit 2-3 minuty. Následně vypněte, nechte pár minut pod pokličkou a vyjměte z vody.

Poznámka:

Na kilo brambor se dává obvykle asi 250g škrobu.

 

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]