Albánský krémeš: Famózní dezert s neodolatelným krémem!

Tomáš , 16. 12. 2024

Tento Albánský krémeš je vynikající dezert, který kombinuje jemné těsto, lehký bílkový krém a bohatou šlehačku. Každé sousto nabízí jedinečný zážitek, a proto je oblíbený na každé slavnostní tabuli. Připravte si tento dezert a nechte se unést jeho famózní chutí!

Ingredience:

Na těsto:
7 žloutků
200 g krystalového cukru
12 lžic vody
200 g hladké mouky
1 balíček prášku do pečiva
2 lžíce kakaového prášku
1 lžička jedlé sody
Na krém:
7 bílků
4 lžíce cukru
2 balíčky vanilkového pudinku
500 ml vody
Na vrch:
500 ml smetany na šlehání
2 balíčky ztužovače do šlehačky
1 balíček vanilkového cukru

Kroky:

  1. Příprava těsta: V míse vyšleháme 7 žloutků s 200 g cukru do pěny. Postupně přidáváme 12 lžic vody a následně mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto a přelijeme ho do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme při teplotě 200 °C asi 15 minut.
  2. Příprava krému: V hrnci smícháme 500 ml vody, 2 balíčky vanilkového pudinku a 4 lžíce cukru. Vaříme do zhoustnutí a poté necháme mírně vychladnout. Mezitím vyšleháme 7 bílků do tuhého sněhu a ten opatrně vmícháme do ještě teplého pudinku.
  3. Dokončení krému: Pudinkový krém rovnoměrně rozetřeme na předpečené těsto a vložíme zpět do trouby na dalších 5 minut při teplotě 200 °C.
  4. Šlehačka: Zatímco koláč chladne, ušleháme smetanu na šlehání se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Tuhou šlehačku pak rovnoměrně rozetřeme na vychladlý krémový koláč.
  5. Finální úprava: Koláč necháme důkladně vychladnout v lednici. Před podáváním můžeme posypat kakaem pro dekoraci.

Poznámka:

Tento Albánský krémeš je skvělou volbou pro každou příležitost – jeho lahodná kombinace chutí zaručeně nadchne každého!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]