Albánský krémeš neskutečně chutný recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 g hladké mouky
1 vejce 250 g másla
100 g kr. cukru
2 lžičky kakaového prášku
1 lžíci zakysané smetany
1 lžičku jedlé sody
2 bal. vanilkového pudingu
500 ml mléka
200 g kr. cukru
1 lžičku vanilkového cukru
500 g zakysané smetany
1 lžíci kakaa
350-400 ml smetany ke šlehán
í Cukr dle chuti
máslové sušenky

Kroky:

  1. Na krém:

    • 2 bal. vanilkového pudingu
    • 500 ml mléka
    • 200 g kr. cukru
    • 1 lžičku vanilkového cukru
    • 500 g zakysané smetany
    • 1 lžíci kakaa

    (Já obvykle ještě přidávám i 150 g našlehaného másla)

    Na vrch:

    • 350-400 ml smetany ke šlehání
    • Cukr dle chuti
    1. Z pudinků, mléka a cukru (kr. I vanilkového) uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a pak do něj vmícháme smetanu.
    2. Vymícháme dohladka. Krém rozdělíme na 2 poloviny a do jedné vmícháme kakao nebo rozpuštěnou čokoládu.
    3. Na těsto vymícháme všechny přísady do jednotné hmoty. Navrstvíme na plech vyložený papírem (31 × 23 cm) a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
    4. Na vychladlé těsto navrstvíme vanilkový krém, přikryjeme máslovými sušenkami, pokračujeme tmavým krémem a nakonec pokryjeme šlehačkou.
    5. Dáme vychladit a podáváme.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]