Babiččin guláš před výplatou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

35 dkg fazolí
1 cibuli
mrkev
20 dkg rajčat
4 kusy klobásky nebo párky
20 ml slunečnicového oleje
sůl (dle chuti)
pepř
červená paprika
bobkový list
Přetlak rozředěný s vodou
Do guláše můžete přidat i brambory/uzené masíčko nebo co máte doma

Kroky:

    1. Namočte fazole do studené vody a nechte ji stát alespoň 6-8 hodin. Pak omyjte, dejte do hrnce a zalijte dostatkem vody (vody by měla být 3x více, než fazolí). Vaříme doměkka, přičemž vodu oslím.
    2. Nakrájíme cibuli na drobno, mrkev na plátky, klobásku na větší kousky. Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno.
    3. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme mrkev a i klobásku. O 3 minuty později přidáme i rajčata a spolu restujeme, dokud se rajčata nerozvaří. .
    4. V případě, že je fazole hotová, jednoduše scedíme a přidáme na pánev – nezapomeneme přidat i bobkový list a koření. Podle potřeby přidáme rajský protlak rozředěný s trochou vody, pokud je směs příliš suchá a hutná. 15 minut povaříme a hotovo.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]