Máte chuť na něco sladkého, co je rychlé a chutné? Tyto tvarohové palačinky vás zaručeně dostanou! Recept pochází z Rakouska a za pár minut je máte hotové. Udělejte radost rodině tímto lahodným dezertem – není nic lepšího, než čerstvě upečené palačinky plněné tvarohovou náplní. Pojďme na to!
Ingredience:
125 g pšeničné mouky
350 ml mléka
1 ČL vanilkového cukru
70 g másla
150 g smetanového sýra
5 PL smetany
1/2 ČL skořice
5 vajec
1 PL slunečnicového oleje
špetka soli
110 g cukru
100 g tvarohu
75 g rozinek
Kroky:
- 1. Příprava těsta: V hluboké misce smíchejte pšeničnou mouku, 2 vejce, 200 ml mléka, slunečnicový olej, vanilkový cukr a špetku soli. Těsto nechte 30 minut odležet.
- 2. Náplň: Vytvořte homogenní hmotu smícháním 50 g másla s 50 g cukru, přidejte smetanový sýr, tvaroh, 2 žloutky, rozinky a kysanou smetanu. Nechte směs chvíli odležet.
- 3. Bílky: Ve zvláštní misce rozšlehejte 3 bílky a pak je jemně vmíchejte do tvarohové směsi.
- 4. Smažení palačinek: Na pánvi smažte palačinky, dokud nebudou zlatavé. Na každou palačinku vložte připravenou náplň a srolujte. Pak je znovu jemně opečte na pánvi na nižší teplotu.
- 5. Pečení: Vymažte hlubokou nádobu máslem a naskládejte do ní palačinky. Připravte směs ze 100 ml mléka, jednoho žloutku a lžíce cukru, kterou nalijete na palačinky.
- 6. Zapečení: Pečte při 180 °C po dobu 30 minut. Po upečení posypte moučkovým cukrem.