Bleskové maďarské halušky bez brambor a vajec, které chutnají fantasticky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
600 ml vody
asi 2-3 kostky sýrového krému
slaninu

Kroky:

    1. Do větší mísy nasypeme oba druhy mouky, uprostřed uděláme důlek a nalijeme do ní vodu. Vařečkou mícháme, dokud nevznikne jednotné těsto.
    2. Těsto by mělo být vláčné a jemné. Mé doporučení je haluškové těsto nesolit, aby se Vám halušky nerozvařily ve vodě.
    3. Pomocí haluškovače házíme do vroucí vody.
    4. Vaříme krátce, asi jen 5 minut.
    5. Poté scedíme a ještě horké promícháme s taveným sýrem (noky příliš dlouho necedíme, aby si zachovaly trochu vody).
    6. Přidáme pár kapek tuku, který se nám vypekl ze slaniny a promícháme, dochutíme solí podle chuti.
    7. Druhou várku můžeme udělat například jako klasiku s brynzou a slaninou.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]