Bramborová mísa se šťavnatým masíčkem, s brambory, mrkví a celé to zalité šlehačkou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g vepřového nakrájeného na plátky
600 g zemaikov nakrájených na kolečka
4 mrkve nakrájené na kolečka
Kousek pórku nakrájeného na kolečka
2 cibule nakrájené na koleiska
kousek másla
3/4 kelímku smetany ke šlehání
Sýr na posypání
Pepř
sůl
grilovací koření
Petržel nakrájený nadrobno

Kroky:

    1. Masíčko si ochutíme solí, pepřem a grilvoacím kořením – mělo by se nechat marinovat přes noc a to v uvedených koření, kapka oleje a do marinády by mělo přidat i trochu whisky.
    2. Mísu vymažeme máslem a jen vrstvíme.
    3. Maso, mrkev, pórek s petrželkou, brambory, opět maso, cibule brambory, nakrájené plátky másla a cibuli.
    4. Celé přelijeme šlehačkou a přikryjeme
    5. alobalem.
    6. Ve vyhřáté troubě pečeme 1 hodinu při 150 stupních.
    7. Potom dáme fólii dolů, a pečeme ještě 20 minut posypané sýrem při teplotě 120 stupňů.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]