Bramborové lupínky s parmezánem a tymiánem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

8 až 10 brambor
3 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
1 lžičku mletého česneku
1 lžičku tymiánu
Sůl a pepř
Formu na muffiny

Kroky:

  1. Předehřejte si troubu na 190° C a máslem si vymažte formu.
  2. Oškrábané brambory si nakrájejte na jemné plátky a přesuňte do mísy.
  3. Následně k nim přilejte máslo, parmezán a dochuťte solí, pepřem, česnekem a tymiánem. Vše pořádně promíchejte.
  4. Z plátku si vytvořte malé komínky, které pak vložte do formy na muffiny. Nakonec je ještě jednou opepřete.
  5. Brambory pečte na 190° C po dobu 55 až 60 minut.
  6. Formu vyndejte, až budou okraje brambor zlatavé a střed křehký.
  7. Poté nechte ještě 5 minut odpočívat, přendejte na talíř a na závěr posypte parmezánem a tymiánem.
  8. VIDEONÁVOD:

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]