Brambory se sýrem, zapečené ve slupce Recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg Brambor
50 g Sýr Eidam
30 g Máslo
1 lžíce Majonéza
1 ks Kopr
1 lžička Sůl
4 ks stroužek česneku

Kroky:

    1. Brambory si důkladně omyjte a udělejte do nich několik vpichů pomocí vidličky.
    2. Umístěte brambory do trouby a pečte při teplotě 180 stupňů po dobu 45 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti brambor.
    3. Sýr si nastrouhejte na struhadle.

    4. Sýr smíchejte se změklým máslem, majonézou, koprem a prolisovaným česnekem.
      Ze sýrové směsi si vytvořte kuličky.
    5. Brambory nechte vychladit a na každém proveďte překřížený řez, jak vidíte na obrázku.
    6. Do středu každého bramboru umístěte sýrové kuličky. Vložte je na pár minut do horké trouby a můžete podávat.


Poznámka:

Perfektní příloha k jakémukoliv masu!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]