Brambory ve slupce zapečené v troubě s trochou rozmarýnu recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

8 brambor
30 g másla
2 lžičky rozmarýnu
4 stroužky česneku
40 ml olivového oleje
Mořská sůl dle chuti

Kroky:

    1. Vezměte si 8 brambor a důkladně je omyjte. Uvařte jejich dokud nezměknou a potom počkejte, aby vychladly.
    2. Nyní si každý kousek stiskněte shora lžící. Brambory by měly jemně prasknout.
    3. Vyberte si formu, ve které budete brambory péct. Vylijte do ní olivový olej a stroužky česneku nakrájejte na plátky. Následně je rovnoměrně rozmístěte po formě.
    4. Pokračujte naskládaných brambor, rozmačkaného částí nahoru. Posypte jejich rozmarýnem a dochuťte solí.
    5. Máslo si nakrájejte na kostičky a na každý brambora poklademe 1-2 kostky. Vrch ještě můžete polít malým množstvím olivového oleje (volitelné).
    6. Takto připravené brambory vložte do trouby vyhřáté na 180-200 stupňů a nechte péct dozlatova.
    7. Na tento recept jsou vhodnější nové brambory, ale nic se nestane, pokud použijete ty, které máte doma. Pokuste se vybrat si brambory stejné velikosti, aby byly rovnoměrně uvařené a upečené.
    8. V případě, že máte po ruce čerstvou zeleninu nebo osmažené houby, přidejte je k bramborám a vaše večera bude dokonalá!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]