Bulharský slaný koláč Banica (Banitsa) recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 gramů listového těsta
300 gramů sýra (například balkánský)
4 vajíčka
150 gramů rozpuštěného másla
200 gramů zakysané smetany
2 vajíčka

Kroky:

    1. Listové těsto si rozmrazíme, případně ho vyjmeme z lednice, pokud je jen chlazené. Rozdělíme ho na části.
    2. V misce si smícháme sýr s vajíčky.
    3. Plech si potřeme rozpuštěným máslem a utlumila ho jednou vrstvou těsta.
      To potřeme máslem. Na těsto dáme vrstvu sýru a na vrch opět vrstvu těsta, které opět potřeme máslem.
    4. Těsto můžeme srolovat nebo jen navrstvit a nakrájíme na čtverce, aby se nám pokrm lépe servíroval.
    5. Je to zcela na vás. Jako poslední vrstva by měla jít sýrová. Celé to zalijeme kysanou smetanou s vajíčky, tak, jako při francouzských bramborách.
    6. Hornici pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia alespoň 30 až 35 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]