Ingredience:
500 gramů listového těsta
300 gramů sýra (například balkánský)
4 vajíčka
150 gramů rozpuštěného másla
200 gramů zakysané smetany
2 vajíčka
Kroky:
- Listové těsto si rozmrazíme, případně ho vyjmeme z lednice, pokud je jen chlazené. Rozdělíme ho na části.
- V misce si smícháme sýr s vajíčky.
- Plech si potřeme rozpuštěným máslem a utlumila ho jednou vrstvou těsta.
To potřeme máslem. Na těsto dáme vrstvu sýru a na vrch opět vrstvu těsta, které opět potřeme máslem. - Těsto můžeme srolovat nebo jen navrstvit a nakrájíme na čtverce, aby se nám pokrm lépe servíroval.
- Je to zcela na vás. Jako poslední vrstva by měla jít sýrová. Celé to zalijeme kysanou smetanou s vajíčky, tak, jako při francouzských bramborách.
- Hornici pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia alespoň 30 až 35 minut.
- Listové těsto si rozmrazíme, případně ho vyjmeme z lednice, pokud je jen chlazené. Rozdělíme ho na části.