Bulharský slaný koláč Banica tradiční recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

300 g balkánského sýra
150 g másla
500 g listového těsta
6 vajíček
200 g zakysané smetany

Kroky:

    1. Listové těsto vyválejte (budete-li mít již rozválené, máte to bez práce) a nakrájejte na několik částí.
    2. V misce smíchejte 2 vajíčka se sýrem.
    3. Zapékací mísu potřete rozpuštěným máslem a poskládejte na něho jednu část listového těsta.
    4. Vrstvu těsta potřete máslem, navrstvěte část sýru a navrch opět vrstvu listového těsta, které rovněž potřete máslem. Poslední vrstva by měla být sýrová.
    5. Takto připravené těsto zalijte zakysanou smetanou smíchanou se čtyřmi vajíčky.
    6. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 30-35 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]